Madblogstoppen

lørdag den 26. januar 2013

Tasteful Daim Cookies

For nylig lavede jeg disse Daim Cookies. De er nemme, og lige til at gå til. De smager som en drøm, og er en hyggelig lille mundfuld, til en stille og rolig aften, med et hyggeligt selskab. 


Opskrift på Daim Cookies:
200 gram smør
200 gram sukker
1 pakke Tuc kiks
1 plade lys Marabou chokolade
Lidt mørk smelte-chokolade til pynt 

Sådan gør du:


1. Læg Tuc kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir, og tænd derefter ovnen på 200 grader ved varmluft.  



2. Smelt smør og sukker ved middel temperatur, til det bliver gyldenbrunt.


3. Smør straks den varme daimlage ud på Tuc kiksene, og sæt pladen i den forvarmede ovn, i 4 minutter. 


4. Læg de brækkede marabou stykker oven på det varme daimlag, og smør chokoladen ud når det er smeltet. 


5. Smelt en lille smule mørk chokolade, og kom det i et kornet (et kræmmerhus lavet af bagepapir som sprøjtepose), og sprøjt det ud i et tilfældigt mønster ovenpå den lyse chokolade. 
Lad chokoladen tørre. 


6. Skær daim-pladen ud i passende stykker, og nyd dem eventuelt med en kop varm te. 




2 kommentarer:

  1. Prøvede at lave denne, men lykkedes aldrig at få massen til at blive gyldenbrun i punkt 2 :( Måske mere varme? Eller skulle sukkeret i først og siden smøret mon?

    Men de smagte nu himmelsk :)

    SvarSlet
  2. Det var godt at de trods alt smagte godt. Men sukkeret har det med at brænde hurtigt på ved for høj varme. Du skal have tålmodighed når du står og koger karamellen, og det tager lang tid. Men lige pludselig sker der noget, og så er det med at holde et vågent øje med sukkermassen. Det skal først tages af varmen lige inden det ellers vil brænde på.
    Der er ikke andet for end at prøve det igen. Jeg laver dem tit, og de er væk med det samme :-)

    SvarSlet