Madblogstoppen

torsdag den 11. juli 2013

Spicy Summer Salad

Her har jeg lavet en lækker og frisk sommersalat med en hel masse lækre og smagfulde råvarer i. Opskriften på salaten er lavet sådan så den passer til et måltid, men den kan selvfølgelig også laves som tilbehør til andre lidt mere simple retter. 
   Som sagt er der mange forskellige råvarer i som gør, at det kan tage længere tid at lave end en almindelig salat, men som jeg også har skrevet, har jeg lavet denne salat som et helt måltid, så retten her tager ikke længere tid at lave end en almindelig ret. 
   Jeg har valgt at bage et lækkert saltkrydret brød til salaten som gør, at retten vil komme til at mætte lidt mere. 


Opskrift på Spicy Summer Salad
6 - 8 personer

Salat:
450 - 500 gram kyllingefilet (ca. 3 fileter)
200 gram asparges 
50 - 70 gram snittede sommerløg
1/2 hvidkålshoved
250 gram champigninger 
1/2 icebergsalathoved 
1/2 agurk
1 frøskindsmelon eller hvad man lige lyster 
300 gram vindruer
Salt og peber 
Lidt smør til stegning af champignoner

Dressing:
1,5 spsk sennep 
2 spsk olivenolie 
3 spsk balsamico
2 spsk hvidvinseddike 
Saft af 1/2 citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber

100 gram friske hindbær


Tilbehør (Brød):
3,5 dl vand
50 gram gær
1 spsk olivenolie
125 gram durummel
400 gram hvedemel
Saltflager
Evt. Oliven i skiver eller tomater i skiver

Sådan gør du: 


(Brødet er godt at lave imens salaten laves da det skal hæve af flere gange)

1. Kog kyllingefileterne i 4 deciliter vand i ca. 20 minutter. Fileterne skal være gennemdampet så det ikke er rosafarvet inde i. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af

2. Bland sennep, olivenolie, balsamico, hvidvinseddike, citronsaft, salt og peber i en lille skål, sæt skålen så den er ved hånden

3. Skær aspargesene i grove skiver, og snit sommerløgene i tynde skiver, og skær hvidkålen i grove stykker. Her blandes alle tre råvarer med 7 spiseskefyld dressing som lige er blevet lavet. Sæt det til side  og lad det trække 

4. Rens champigningerne og skær dem i skiver på langs. Steg dem i lidt smør til de bliver gylden brune og lad dem køle af

5. Snit icebergsalaten i appetitlige stykker og skær agurken i kvarte agurkskiver. Halver melonen og udhul den for kerner og skær den i firkanter. Skyld vindruerne og kom dem op i en stor skål sammen med salat, agurk og melon

6. Skær de afkølede kyllingefileter ud i skiver, og hæld et par teskefulde dressing hen over dem

7. Bland asparges,- sommerløg og hvidkåls blandingen med iceberg,- agurk,- melon og vindruebalndingen. Dæk bunden af skålen salaten skal serveres i med den blandede salat, og læg 1/3 af kyllingeskiverne i. Kom derefter halvdelen af salaten der er tilbage oven på kyllingen. Dernæst puttes halvdelen af det tilbageværende kylling i. Bland nu det resterende kylling med resten af salaten og kom det i salatskålen. Hæld eventuelt det resterende dressing ud over salaten. 

8. For at give salaten et ekstra pift af sommer, moses hindbærerne til en tyk grød og hældes over salaten. 



1. Vandet lunes i en gryde, hvorefter gryden tages af varmen og gæren smuldres i. (Husk at vandet må ikke være varmere end lunt, ellers slås gærcellerne ihjel). Lad gærblandingen stå og køle i 10 minutter. Hæld herefter olien i

2. Bland durummel og mel i gærblandingen, og ælt dejen godt sammen til en jævn masse. Lad dejen hæve i 30 minutter med et viskestykke over

3. Ælt dejen let og form det til et rundt glat brød og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad det hæve endnu 30 minutter med et fugtigt viskestykke over

4. Tænd ovnen på 200 grader. Snit et forsigtigt kryds i brødet og drys med saltflager og durummel. Her kan det være ekstra lækkert med oliven eller tomatskiver på brødet

5. Sæt brødet i ovnen og lad det bage i 30 minutter ved almindelig ovn



Server salat og det lune brød med en frisk sommerdrik.

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar