Madblogstoppen

fredag den 7. juni 2013

The Lamp Of Trees

Hjemme på mit værelse er der masser af antikke nips og ting fra naturen. Jeg elsker rene linjer med lidt spraglede ting og enkelte farver. 
   Her har jeg lavet en lampe af grene jeg har fundet i skoven. Jeg købte lampefoden med skærmen på i en genbrugsbutik for 75 kroner. 


Du skal bruge:

Lampe
Sejlgarn
Mellemtykke grene
Sav

Sådan gør du: 

1. Jeg starter med at klippe lampeskærmens stof ud fra lampestativet, så jeg kan sætte grenene på. Derefter saver jeg grenene over i lidt tilfældige længder, som selvfølgelig stadig skal kunne nå fra selve lampeskærmens top til lampeskærmens bund. Her har jeg savet 24 grene der kan nå lampeskærmen fra top til bund, og savet 24 nye, som er knap så lange som skal sættes til stativet nede i bunden, da lampestativet er bredere i bunden end i toppen. 

2. Jeg har brugt groft sejlgarn til at binde grenene fast på lampestativet. Jeg starter med at binde de længste grene jeg har savet, i den tyndeste ende af grenen fast til lampeskærmens top, ved at snurre sejlgarnet kryds forbi grenen og lampen. Det fortsætter jeg med hele vejen rundt, og sørger for at binde en masse knuder undervejs på stativet imellem grenene. 

3. Herefter vender jeg lampeskærmen på hovedet, så alle grenene falder ned på bordet. Her tager jeg de lidt kortere grene og binder dem fast således så jeg tager en ny gren og binder den fast til bunden af skærmen, og tager den lange gren ved siden af og sætter fast til bunden, sådan så jeg sætter en ny gren på hveranden gang jeg sætter en gren på.

4. Når jeg har bundet alle 48 grene på, falder de korte grene ind mod midten fordi de ikke er sat fast i deres top endnu. Derfor laver jeg en hjemmelavet nål af stoltråd hvor jeg sætter sejlgarnet fast til ståltråden. Så kan jeg nemlig sy ind imellem grenene da det bliver meget tæt, og derfor er svært at få garnet igennem. Her syr jeg rundt om grenen to gange inden jeg syr videre til den næste gren. Og når jeg er nået hele vejen rundt, er lampen færdig. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar